В ЕСТОНІЇ НА СУДНОБУДІВНОМУ ЗАВОДІ ПОЧАЛИ БУДУВАТИ ЗАМОВЛЕНЕ УКРАЇНОЮ РЯТУВАЛЬНЕ СУДНО

В Естонії на суднобудівному заводі почали будувати замовлене Україною рятувальне судно, яке працюватиме на Чорному морі.

Про це 29 квітня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на ERR.

Інформується,що замовлене Україною рятувальне судно, будується на місцевому суднобудівному заводі Baltic Workboats на острові Сааремаа.

Планується, що через рік нове судно буде доставлено до Одеського порту.

Нині у розпорядженні «Морської пошуково-рятувальної служби» є сім суден, половина з них понад десять років тому, також була збудована на цьому естонському суднобудівному заводі.

Компанія Baltic Workboats будує для казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» судно Patrol 24 WP, яке було замовлено Україною у грудні 2021 року.

Нове судно завдовжки 28 метрів та вартістю понад 5 млн євро буде восьмим у розпорядженні українських морських рятувальників.

“На Чорному та Азовському морях обстановка складна, там триває блокування руху будь-якого флоту. Російські військові кораблі відкривають без попередження вогонь. Незважаючи на те, що у нас триває повномасштабна важка війна з Російською Федерацією, Україна була і залишається надійним партнером. Ми виконаємо всі свої зобов’язання”, – сказав начальник морської рятувальної служби України Віктор Сударєв.

Зазначається, що на естонському заводі Baltic Workboats працює понад 50 українців.

Поделиться публикацией