УКРАЇНА ДОМОВЛЯЄТЬСЯ З БРИТАНІЄЮ ПРО ЗАКУПІВЛЮ РАКЕТ — THE TIMES

Великобританія веде з Україною переговори про продаж Україні ракет класу «поверхня-поверхня» для ураження відразу декількох цілей. Ракети будуть встановлюватися на патрульних катерах, пише The Times з посиланням на неназваного дипломата.

Зазначається, що це буде перший такого роду контракт між Лондоном і Києвом. А ведуться перемовини про поставки ракет Brimstone розробки компанії MBDA UK для Військово-Морських Сил України та для Повітряних Сил ЗСУ. Ці ракети можуть вражати «рій» цілей одночасно і використовуватися проти цілей як на морі, так і на суші. Повідомляється, що кожна така ракета коштує мінімум 100 тисяч фунтів за одиницю.

Нібито Україна хоче закупити озброєння, побоюючись, що Росія буде використовувати газову кризу для подальшої окупації частини територій України.

На думку співрозмовника видання, досі Москва не захопила українські території, оскільки залежала від транзиту газу і натикалася на опір українських збройних сил. Тепер же, вважає дипломат, Північний потік – 2 дозволить змінити напрямок потоків газу, а президент Росії Володимир Путін більше не потребуватиме співпраці з Києвом.

Він додав, що головна мета Путіна — відновити Радянський Союз, який, на думку дипломата, «без України був нічим».

Поделиться публикацией