В ІРАНІ НЕ ВИКЛЮЧАЮТЬ МОЖЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО БЛОКУ З РФ

В Ірані поки не готові до створення військового блоку з Росією, але не виключають такої можливості в майбутньому, сказав начальник Генштабу Ірану Мохаммад Багері.

Про це 21 жовтня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

«Звичайно, ми будемо розвивати військову співпрацю, і в майбутньому ми, можливо, до цього прийдемо, але поки наші відносини ще не досягли такого етапу» — сказав Багері в інтерв’ю телеканалу «Росія-24» (ВГТРК), відповідаючи на питання про перспективи створення спільного військового блоку Росії та Ірану.

Він також повідомив, що Іран і Росія планують укласти угоду, яка передбачає військове співробітництво, закупівлю зброї і боротьбу з тероризмом. Аналогічна угода терміном на 25 років було укладено з Китаєм, додав Багері.

«Скоро в Тегерані відбудеться засідання спільної військово-технічної комісії. Думаю, що наша співпраця в цій галузі буде розвиватися », — сказав він в інтерв’ю телеканалу Росія-24 (ВГТРК).

«Ми докладаємо зусиль, щоб розробити довгострокову дорожню карту, яка дасть новий стимул нашій співпраці в цій сфері», — сказав Багері.

«Завдяки тому, що вже більше 40 років наша країна живе в умовах санкцій, левову частку озброєнь ми виробляємо самі. Але є деякі аспекти, які ми не змогли перевести в практичну виробничу площину або ж їх не дозволяють здійснити міркування економічного характеру. І тоді ми звертаємося до російських колег і укладаємо військові контракти », — сказав він, відповідаючи на питання про перспективи ВТС з Росією після зняття з Ірану обмежень по лінії Ради безпеки ООН.

Поделиться публикацией