УКРАЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗУСТРІЧІ ВОРОГА, АЛЕ Є ПРОБЛЕМА В СТРАТЕГІЧНОМУ ОПЕРАТИВНОМУ ЗАПАСІ – І. КОЛЕСНИК

Однозначно держава готується, готуються сили безпеки, сили оборони, проводяться навчання, йде формування, переформування, розвиток, забезпечення озброєнням, військовою технікою. Заходи виконуються, але є одне проблемне питання, ми вже його розглядали — це стратегічний оперативний запас, який створений на цей час.

Про це в ефірі програми SECURITY TALKS з Валентином Бадраком на Апостроф TV розповів генерал-полковник, колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Ігор КОЛЕСНИК.

«За інформацією з відкритих джерел ми знаємо, що Збройні сили не забезпечені засобами захисту. Ні бронежилетами, ні шоломами, ні паливно-мастильними матеріалами. По деяким видам боєприпасів є некомплект. Можливо, у тій матеріально-технічній допомозі від наших країн-партнерів це враховано й поставлено, якщо звісно в них є на озброєнні такі види боєприпасів. У нас були проблеми зі «Смерчами», у нас були проблеми з артилерійськими боєприпасами, у нас були проблеми зі снарядами до підствольних та автоматичних гранатометів. Якщо це все буде враховано в цих поставках — це виправить стан справ у ЗСУ», — наголосив він.

Поделиться публикацией