ПІДРОЗДІЛИ ТРО НЕ МОЖУТЬ БУТИ ОДНАКОВИМИ ЗА ШТАТОМ, СТРУКТУРОЮ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ У КОЖНІЙ ОБЛАСТІ – ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК

Підрозділи територіальної оборони не можуть бути однаковими за штатом, структурою та забезпеченням у кожній області. Залежно від завдання, має бути створена своя окрема структура.

Про це в ефірі програми SECURITY TALKS з Валентином Бадраком  на Апостроф TV розповів генерал-полковник, колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Ігор КОЛЕСНИК.

Крім того, він наголосив, що в законі чітко прописані принципи будівництва територіальної оборони — централізоване управління й децентралізоване автономне застосування.

«На жаль, це не враховано, і всі штаби бригад, батальйонів зроблені за єдиним штатом: батальйон — 46 чоловік, управління бригади — 89 чоловік, регіональне управління. Таким чином, їх чисельність у даний мирний час сягає 10 тисяч, з яких тільки органів управління оперативного стратегічного рівня, командування регіонального управління — тисяча чоловік. Тобто 10% — це органи управління, а якщо туди віднести управління бригад, то всі 30% виходить», — підсумував І. Колесник.

Поделиться публикацией