УКРАЇНА ГОТОВА ДО ПЕРЕГОВОРІВ З РОСІЄЮ ЩОДО ДОНБАСУ — ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна готова до переговорів з Російською Федерацією і виконання Мінських домовленостей для досягнення миру в Донбасі. Про це він розповів журналістам 4 червня у Брюсселі.

«Ми готові до переговорів з Росією, ми готові виконувати Мінські домовленості, але ми повинні бути, в першу чергу, здатні захистити себе, стати сильнішими економічно, політично і у військовому плані», — додав Зеленський.

Президент зазначив, що в Мінську буде обговорюватися питання припинення вогню і обмін полоненими.

«Завтра в Мінську обговоримо, по-перше, припинення вогню, (по-друге — ред.) обмін полоненими. Перша зустріч в Мінському форматі. Там будуть певні пропозиції щодо повернення до Мінська. Припинення вогню – ми хочемо все закінчити», — сказав Зеленський на прес-конференції з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

Зеленський зазначив, що у складі оновленої делегації на засіданні ТКГ візьме участь новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

Як повідомлялося, зустріч Тристоронньої контактної групи по Донбасу відбудеться в Мінську вже 5 червня. Делегацію України очолить другий президент України Леонід Кучма.

Поделиться публикацией