КРЕМЛЬ МАЄ НАМІР ДО КІНЦЯ РОКУ ПОСТАВИТИ НА БОЙОВЕ ЧЕРГУВАННЯ В РВСП ТРИ ПОЛКИ СТРАТЕГІЧНИХ РАКЕТ

Російські ядерні сили до кінця 2019 року поповняться трьома ракетними полками з міжконтинентальними балістичними ракетами «Ярс» і ще одним полком з гіперзвуковии ракетами «Авангард», заявив командувач російськими ракетними військами стратегічного призначення генерал-полковник Сергій Каракаев у інтерв’ю російській військово-пропагандистській газеті «Червона зірка».

Каракаев заявив, що до кінця 2019 року РВСП РФ отримають понад 90 зразків спеціальної техніки, що в перспективі дозволить перекомплектувати чотири ударних ракетних з’єднання. До кінця року в РВСП також хочуть поставити на озброєння понад 30 МБР, що підвищить частку сучасних ядерних ракет у російській ядерній тріаді до 76%.

Каракаев вказав, що перші ракети «Авангард» надійшли до РВСП у травні. Для розміщення збройного ними підрозділи вже створена спеціалізована інфраструктура під Оренбургом.

«Ярс» РС-24 15П165М/15П155М – російський стратегічний ракетний комплекс із твердопаливною міжконтинентальною балістичною ракетою мобільного та шахтного базування з головною частиною, що розділяється. Остаточні випробування пройшов у лютому 2019 року, повинен замінити собою радянські МБР УР-100Н УТТХ в РВСП разом із МБР «Тополь-М».

«Авангард» – російський керований бойовий блок для ракетних комплексів стратегічного призначення. По суті, це гіперзвуковий маневруючий бойовий блок, який запускається у ціль за допомогою міжконтинентальної балістичної ракети. Призначений у першу чергу для прориву протиракетної оборони противника. Остаточні випробування пройшов у грудні 2018 року.

1 лютого держсекретар США Майк Помпео анонсував вихід Сполучених Штатів з ДРСМД. США завершать вихід з Договору протягом шести місяців, якщо Росія не повернуться до виконання ДРСМД. Наступного дня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у ДРСМД. 4 березня Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД.

Раніше заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила про те, що Сполучені Штати вимагають від Росії знищити ракету 9М729, наявністю якої Москва порушує ДРСМД — в цьому випадку угода може бути врятовано.

Поделиться публикацией