УКРАЇНА ВТРАТИЛА УНІКАЛЬНУ ЛІНІЮ З ВИРОБНИЦТВА БОЄПРИПАСІВ ЧЕРЕЗ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ – ЕКС-АТАШЕ З ПИТАНЬ ОБОРОНИ УКРАЇНИ В США

Україна втратила унікальну лінію з виробництва боєприпасів через корупційні схеми.

Про це повідомив аташе з питань оборони України в США В. Гаврилов у 2015-2018 рр. в інтерв’ю SecurityTalks.

Зокрема, у випуску SecurityTalks мова йдеться про історію, коли на потужностях державної холдингової компанії «Артем» мала запрацювати унікальна лінія з виробництва артилерійських боєприпасів.

ДАХК «Артем» націлився на виробництво лінійки боєприпасів для артилерії

«Американське обладнання мало коштувати 16,5 млн дол., однак проект обернувся провалом и ганьбою. Як виявили в СБУ пізніше, тоді екс-заступник міністра економіки Юрій Бровченко, тодішнє керівництва заводу «Артем» та ДП «Український державний центр «Безпека» перерахували на рахунки фіктивних офшорних компаній аванс у розмірі 8,2 млн дол. Серед них була й американська фірма-прокладка GRAY FOX LOGISTICS. Замовлене обладнання так і не надійшло», — йдеться в сюжеті.

Виробнича лінія на ДАХК «Артем», 2020 р.

На переконання екс-аташе з питань оборони України в США В. Гаврилова проект зірвався через корупційну складову зі сторони України.

«Тоді працювала корупційна складова, де люди не бачили своїх доходів з цього проекту, хоча він був абсолютно реалістичним. Вже в 2019 році ми могли б мати потужне, абсолютне сучасне виробництва боєприпасів широкої лінійки, в тому числі з можливостю експорта закордон», — підсумував В. Гаврилов.

Поделиться публикацией