УКРАЇНА ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ З АЗЕРБАЙДЖАНОМ ПРО СПІЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО ПТРК «КОРСАР»

Баку і Київ проводять переговори про спільне виробництво українського переносного протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) “Корсар”, повідомляє азербайджанське видання AzeriDefence з посиланням на представника держконцерну “Укроборонпром”.

Передає Інтерфакс-Україна.

“Переговори з цього питання почалися в 2016 році. Україна завжди готова до трансферу технологій до Азербайджану”.

Згідно з інформацією, в “Укроборонпромі” зазначили, що Збройні сили Азербайджану зацікавлені в придбанні комплексу “Корсар” і українсько-білоруського ПТРК “Скіф”. У 2016 році “Скіфи” були оснащені новими ракетами.

У ПТРК “Корсар” застосована напівавтоматична система наведення за променем лазера. Виявлення цілі і наведення забезпечується за допомогою оптичного та інфрачервоного прицілів, що дозволяє вести стрілянину в складних погодних умовах. Бронепробиваємість ПТУР Р-3 становить не менше 550 мм за динамічним захистом (ДЗ). Тип бойової частини (БЧ) – кумулятивна тандемна. Дальність стрільби – 100-2500 м.

ПТРК “Скіф” оснащений напівавтоматичною системою наведення за променем лазера. Дальність виявлення цілі комплексом становить 7 тис. метрів. Бронепробиваємість – не менше 800 мм. Тип БЧ – кумулятивна тандемна. Дальність стрільби – удень 100-5000 м, вночі: 100-3000 м.

ПТРК “Скіф” прийнято на озброєння Збройних сил Азербайджану в 2010 році.

defence-ua

Поделиться публикацией