УДАРНИЙ БПЛА WJ-700 КНР ЗДІЙСНИВ ПЕРШИЙ ПОЛІТ

Перспективний ударний безпілотний літальний апарат КНР WJ-700 здійснив свій перший політ.

 

Про це 18 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на інформаційне агенство Flight Global.

 

WJ-700 розроблено китайською компанією China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC).

 

Новий висотний апарат WJ-700, як стверджує компанія CASIC, здатний змінити тактику ведення бою, володіючи високою вантажністю.

 

Додатково маючи здатність запускати великокаліберні боєприпаси з-за меж зони дії протиповітряної оборони супротивника.

 

Безпілотник орієнтований на задоволення потреб як внутрішнього китайського, так і міжнародного ринку в найближчі 5-10 років.

 

У CASIC заявляють, що WJ700 – єдиний на цей момент китайський висотний високошвидкісний апарат великої тривалості польоту, здатний виконувати як бойові, так і розвідувальні місії.

 

 

У порівнянні з іншими популярними у світі БПЛА відмінною рисою WJ700 є його великий розмір, що дозволяє нести такі великі боєприпаси як протикорабельні ракети.

 

Цілями для WJ700 можуть бути захищені тактичні й навіть стратегічні цілі, такі як радіолокаційні вузли, бойові кораблі та командні центри.

 

WJ-700 вперше був представлений на аерокосмічному салоні в Чжухаї у 2018 році.

За оцінкою Департаменту інформації військових КНР, до 2024 року продажі китайських БПЛА військового призначення складуть близько 25% світового ринку або 2,6 млрд доларів.

 

Очікується, що загальний дохід від китайських безпілотних апаратів військового призначення в найближчі 10 років перевищить 110 млрд юанів.

 

Поделиться публикацией