УГОРЩИНА ОСТАТОЧНО СТАЛА ЄВРОПЕЙСЬКИМ НЕДРУГОМ УКРАЇНИ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову відмовився підтримати Україну у відсічі російській агресії. Будапешт не пропускатиме зброю, не відправляти солдатів і не підтримуватиме ембарго не експорт російських енергоносіїв.

Відповідь на заклик президента України Володимира Зеленського допомогти нашій країні угорський прем’єр опублікував у Facebook.

«Ми не дозволимо втягнути Угорщину у війну, тому не посилатимемо в Україну ні солдатів, ні зброї. Я повторив це навіть при президентові Зеленському. Угорщина для нас на першому місці», — написав він.

До того ж, Угорщина не відмовлятиметься від російських газу та нафти.

Угорщина виступає проти закриття неба над Україною та введення миротворчих місії, оскільки це «може призвести до сухопутного конфлікту з НАТО». Будапешт також не підтримувати ембарго на російські енергоносії, без яких економіка країни начебто існувати не може.

Крім того, Угорщина вже традиційно відмовляється пропускати через свою територію військову допомогу Україні від інших країни, пояснюючи це питанням безпеки угорців (Росія погрожувала знищувати цю допомогу, однак  такі заяви є блефом, адже допомога постачається територією країн-членів НАТО).

Поделиться публикацией