ТУРКИ РОЗРОБЛЯТЬ ПЕРШИЙ БЕЗПІЛОТНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ЛІТАК

Перший безпілотний військовий літак вітчизняного виробництва планується підняти в повітря до сторіччя Турецької Республіки в 2023 році.

Про це 26 травня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на повідомлення президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Турецький лідер зупинився на успіхах місцевого оборонно-промислового комплексу, особливо в сфері розробок безпілотних літальних апаратів (БПЛА). За його словами, на сьогоднішній день в чотирьох країнах світу, в тому числі в Туреччині, на бойовому чергуванні знаходяться 180 ударних БПЛА Bayraktar TB2. Реджеп Таїп Ердоган назвав ці розвідувально-ударні дрони «черговим досягненням у рамках загальнонаціональної ініціативи по технічному прогресу».

«Безпілотники турецького виробництва вже довели високу ефективність на поле бою і змусили багатьох переглянути ставлення до військової стратегії», — стверджував глава держави.

«Наша кінцева мета — стати першою країною, яка запустить в небо безпілотний військовий літак на повністю штучному інтелекті. Це дозволить створити більш досконалий літальний апарат, ніж літаки п’ятого покоління, за які сьогодні змагаються провідні країни світу », — заявив глава Турецької Республіки.

В Туреччині є своя програма TF-X National Combat Aircraft (MMU) — спільний проект місцевої компанії TAI і Управління оборонної промисловості (SSB) країни по створенню національного винищувача.

Поделиться публикацией