ДБР ПОВІДОМИЛО ПРО ПІДОЗРУ ДИРЕКТОРУ ПІДПРИЄМСТВА «АРСЕНАЛ»

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру директору казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал».

Про це 26 травня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на сайт ДБР та Офісу генеральної прокуратури.

 

Повідомляється, що йому «закидають» незаконну приватизацію (ч. 2 ст. 233 КК України) одного з корпусів підприємства у 2010 році.

«Попри заборону приватизації приміщень стратегічного підприємства, зловмисники розробили схему їх незаконного привласнення та заволодіння земельними ділянками, на яких вони розташовані. За такою схемою у 2010 році майже 10 тис. квадратних метрів приміщення одного з корпусів КП СПБ «Арсенал» було продано підконтрольній юридичній особі, чим державі завдано понад 80 млн гривень збитків», — йдеться в повідомленні ДБР.

В повідомленні прокуратури стверджується, що незаконне відчуження відбулося в 2011 році, і йдеться про приміщеення загальною площею 9,5 тис кв м на вул. Московська.

Слідчі вважають, що до схеми були залучені інші особи, в тому числі посадовці Фонду державного майна України та Національного космічного агентства України. Поки що їм підозру не повідомляли.

На момент оборудки підприємство розробляло і виробляло оптичні і оптико-електронні прилади для космічної, авіаційної та наземної техніки військового і цивільного призначення в Україні.

Директором КП СПБ «Арсенал» з 2007 року є Микола Лихоліт.

Поделиться публикацией