ТУРЕЧЧИНА СТАВИТЬ НОВІ ЗАВДЯННЯ ДЛЯ ОПК

У Туреччині в 2018 році було дано старт реалізації низки нових оборонних проектів, метою яких є мінімізація залежності від імпорту, передало Armiya.az з посиланням на Анадолу.

Кроки з імпортозаміщення координуються Управлінням з питань оборонної промисловості Туреччини (SSB).

Туреччина на сьогоднішній день задовольняє 68 відсотків потреб в оборонній сфері за рахунок власного виробництва.

У той же час досягнуті успіхи в сфері експорту турецької оборонної продукції.

Туреччина, зокрема, підписала контракт на поставку 30 вітчизняних військових вертольотів Atak в Пакистан. Крім того, підписано контракт на будівництво чотирьох корветів MİLGEM для ВМС Пакистану.

Також в 2018 році свій перший політ здійснив вітчизняний багатоцільовий турецький вертоліт T625 Gökbey.

У листопаді 2018 року в Анкарі також було підписано контракт на виробництво 250 танків Altay. Підписи під контрактом поставили представники Секретаріату оборонної промисловості, Генштабу ЗС Туреччини і компанії BMC.

Танк Altay стане основною бойовою одиницею ЗС Туреччини на суші і має внести істотні зміни у посилення обороноздатності армії.

Також в Туреччині реалізований проект по розробці нового ударного безпілотника Akıncı. БАК подібного класу на сьогоднішній день виробляють лише три країни.

В рамках проекту створення електромагнітного зброї в Туреччині проведені випробування систем Şahi 209 і Tufan.

Крім того, компанії ASELSAN і TÜBİTAK BİLGEM провели випробування лазерної зброї.

Управління з питань оборонної промисловості Туреччини і консорціум ASELSAN-ROKETSAN-TÜBİTAK SAGE підписали угоду про реалізацію проекту з розробки національної системи ПРО дальнього радіусу дії Siper ( «Заслін»)

Поделиться публикацией