ТУРЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКА КОМАНДА ПРАГНЕ ОТРИМАТИ КОНТРАКТИ НА ОБСЛУГОВУВАННЯ ГЕЛІКОПТЕРІВ РОСІЙСЬКОГО ТА РАДЯНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

Нова турецько-українська команда прагне отримати контракти на обслуговування гелікоптерів російського та радянського виробництва.

Про це 2 вересня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

Турецька асоціація Turkish Aeronautical Association спільно з українською державною компанією «Укрспецекспорт» мають на меті об’єднати зусилля для надання послуг з ремонту та обслуговування гелікоптерів Мі-17 російського та радянського виробництва для замовників з усього світу, пише видання Defense News.

Тим самим витіснити Росію з авіаремонту цих гелікоптерів, які експлуатуються в різних країнах.

Асоціація Turkish Aeronautical Association та «Укрспецекспорт» уклали угоду про об’єднання зусиль на обслуговування авіатехніки у серпні на Міжнародній виставці оборонної промисловості в Туреччині.

Генеральний директор Turkish Aeronautical Association Джемаль Балікчі повідомив, що обслуговування та ремонт для кожного Мі-17 коштуватиме 2,5 мільйона доларів.

Згідно з новою угодою, обидві організації будуть рівномірно розподіляти отримані кошти за ремонт гелікоптерів.

Для роботи над ремонтом турецьких та іноземних гелікоптерів Мі-17, у столиці Туреччини Анкарі буде створено новий промисловий майданчик для технічного обслуговування та ремонту авіатехніки.

Запасні частини та випробування двигуна буде проводитися в Україні компанією «Мотор Січ».

Очікується, що найближче замовлення з авіаремонту, в рамках турецько-українського партнерства, може надійти з Лівії, Пакистану та Азербайджану.

Поделиться публикацией