ТУРЕЦЬКИЙ ОПК УКОМПЛЕКТОВУЄ УДАРНІ БПЛА СИСТЕМАМИ САМОНАВЕДЕННЯ І УПРАВЛІННЯ KGK

Турецький оборонно-промисловий комплекс укомплектовує ударні БПЛА системами самонаведення і управління KGK.

Про це 28 квітня ц.р. повідомив портал АА.

За даними агентства «Анадолу», Інститут досліджень і розвитку оборонної промисловості (SAGE) при Раді з науково-технічним дослідженням Туреччини (TÜBİTAK) займається проектуванням, розробкою, виробництвом і випробуваннями керованих і некерованих систем боєприпасів, критичних підсистем і стратегічних системних платформ, щоб задовольнити потреби Збройних сил Туреччини та національних / міжнародних компаній оборонної промисловості.

Система наведення для авіаційних бомб KGK також є розробкою TÜBİTAK SAGE. Вона розроблена із застосуванням глобальної системи навігації (GPS) і блоку інерційних датчиків і перетворює бомби загального призначення МК-82 (500 фунтів) і МК-83 (1000 фунтів) в розумні боєприпаси.

Завдяки наявності крил дальність дії KGK становить 110 кілометрів.

Точність попадання при наведенні боєприпасів становить 5 метрів і нижче, незалежно від погодних умов.

Після проведення випробувань система KGK пройшла сертифікацію для літаків F-4 і F-16.

Боєприпаси вже надійшли на озброєння ВПС Туреччини.

Роботи по націоналізації систем KGK тривають, серійне виробництво здійснює холдинг Kale grubu.

TÜBİTAK SAGE також розробив спеціальну версію KGK для БПЛА — KGK-SİHA-82.

Дальність дії KGK-SİHA-82 на даний момент складає 30 кілометрів і вище, залежно від критеріїв висоти і швидкості, встановлених безпілотниками. Перші вогневі випробування KGK-SİHA-82 були проведені за участю БПЛА Aksungur, виробленого компанією Turkish Aerospace Industries (TAI), в Синопі 23 квітня.

На відміну від ракет, система KGK володіє інший конструкцій. На тлі розвитку технологій БПЛА, якщо будуть передбачені вищі висота і швидкість, в залежності від цих параметрів потенціал діапазону KGK буде значно перевищувати позначку в 30 кілометрів.

Виконана робота демонструє той факт, що при відповідних умовах дальність дії системи в 50-55 кілометрів може бути досягнута в короткостроковій перспективі за допомогою таких БПЛА, як Akıncı і Aksungur.

Поделиться публикацией