ТУРЕЦЬКИЙ ДЕПУТАТ РОЗПОВІВ, ЯК АНКАРА БАЛАНСУЄ МІЖ МОСКВОЮ І КИЄВОМ

Збройне співробітництво Туреччини з Україною не повинно сприйматися Росією як загроза. Співпраця Анкари з Москвою — це зовсім інший рівень.

Про це повідомив портал «ПолитЭксперт», посилаючись на турецького депутата Каміля Айдина.

В матеріалі повідомляється, що український ВПК активно співпрацює з Туреччиною в області вертолето- і літакобудування. Зокрема, Турецька авіаційна асоціація підписала контракт з «Укрспецекспортом» на ремонт і обслуговування повітряних суден. За словами гендиректора асоціації Джемаля Баликчи, Анкара зацікавилася ремонтом російських Мі-17 на азіатському і близькосхідному ринках.

Повідомляється, що подібне зближення викликає масу питань у силу того, що Анкара продовжує залишатися близьким партнером Москви. У свою чергу, відносини між Росією і Україною як і раніше переживають далеко не найкращі часи — Київ відкрито називає Москву своїм ворогом.

Заступник голови Партії національної дії Туреччини (MHP) Каміль Айдин висловив упевненість, що співпраця між з Україною не вб’є клин між Росією і Туреччиною.

Він також зазначив, що між Туреччиною і Росією діє мовчазний меморандум про поділ взаємин на сегменти. Зокрема, обидві сторони дбають про те, щоб проблемні або спірні області не відкидали тінь на успішні проекти співпраці.

«Що стосується продажу зброї Україною, це всього лише торгівля зброєю. І Україна не тільки купує у нас зброю — вона купує і у інших країн. Росія не повинна відчувати це для себе як загрозу. Наша співпраця з Москвою набагато тісніше, ніж з Україною, Росія для нас — важливий партнер. Наша мета — забезпечити стабільність, мир і спокій у всіх цих країнах. Ми продовжимо працювати з Росією, особливо щодо політичного процесу в Сирії, Карабасі для збереження спокою на місцях «.

Поделиться публикацией