ТРЕТЯ ШТУРМОВА ПРО СИТУАЦІЮ В АВДІЇВЦІ

Попри повідомлення, які з’явилися у ЗМІ, про відхід ЗСУ із Авдіївки, бійці Третьої окремої штурмової бригади утримують оборонні позиції у місті. У ворога переважаючі ресурси, які він кидає у бій. Про це заявив пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ситуація в Авдіївці критична, ворог посилює тиск. За його словами, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

«Ми утримуємо оборонні позиції. Задача складна саме через співвідношення сил і нескінченну кількість ресурсів у ворога… У ворога постійна підтримка, замість розмотаного батальйону заходить ще і немає ніякого горизонту, що у них щось може закінчитися як в людях, так і в ресурсах», – сказав пресофіцер.

Бородін також пояснив, чому ситуація в Авдіївці складніша, ніж у Бахмуті у критичний момент. «У ворога величезна кількість КАБів, техніки. «Вагнера» берегли техніку, вони працювали у більшості людьми, тут же це танкові атаки разом з піхотою. Велика кількість БТР, БМП, авіації, FPV-дронів. Такого у Бахмуті під час «вагнерівців» не було», – додав він.

Поделиться публикацией