ТАЙВАНЬ РОЗШИРИЛА СПИСОК САНКЦІЙНИХ ТОВАРІВ ДЛЯ РОСІЇ ТА БІЛОРУСІ

Міністерство економіки Тайваню заявило 26 грудня, що розширило список санкційних товарів для Росії і її союзника Білорусі у відповідь на вторгнення в Україну. Нові санкції узгоджуються з тими, що вже були оголошені ЄС, США та іншими країнами.

Про це 26 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Reuters.

Оголошуючи про новий раунд санкцій, міністерство економіки Тайваню заявило, що цей крок був зроблений «з метою здійснення міжнародного співробітництва та запобігання експорту наших високотехнологічних товарів у військових цілях».

Завдяки посиленню санкцій у Європі стане більше української металопродукції і менше російської.

До списку потрапило обладнання для виготовлення напівпровідників, у виробництві яких Тайвань є світовим лідером, а також певні хімічні речовини та медикаменти, на додачу до попередніх оголошень, які вже були спрямовані проти індустрії виробництва мікросхем.

У тайванському Міністерстві економіки заявили, що ЄС, США та інші країни нещодавно зібрали уламки зброї з українських полів боїв і склали «спільний високопріоритетний список» електронних і механічних деталей та обладнання, які широко використовуються в комерційних цілях і можуть бути використані для виробництва зброї. Заявки на отримання експортних ліцензій на них «в принципі» не будуть схвалені, заявили в міністерстві.

США погрожують тим, хто допомагає Росії обходити санкції, втратою доступу до своєї фінансової системи

Доля України завоювала широке громадське співчуття на Тайвані через те, що багато людей бачать паралелі між тим, що відбувається в Україні, і тим, що може статися, якщо Китай застосує силу, щоб повернути острів під свій контроль, на який він претендує як на свою територію.

У листопаді лідер Китаю Сі Цзіньпін у Сан-Франциско прямо заявив президенту США Джо Байдену на зустрічі, що Пекін «возз’єднає» Тайвань з материковим Китаєм. 13 січня у Тайвані відбудуться вибори президента. Нещодавно служба безпеки Тайваню заявила, що військові кораблі Китаю робили спроби наблизитися до прилеглої зони острова – вона назвала це активізацією кампанії Пекіна із «залякування» жителів острова напередодні виборів.

Поделиться публикацией