ЗАВДАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ НА НАЙБЛИЖЧУ ПЕРСПЕКТИВУ – НЕ ПРОПУСТИТИ ПРОТИВНИКА ДАЛІ – ПОЛКОВНИК СБУ

Завдання українських військовослужбовців на найближчу перспективу – не пропустити противника далі і завдати йому максимальних втрат.

Таку думку полковник Служби безпеки України, народний депутат від «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко висловив в інтерв‘ю Укрінформу.

«Щодо наступного року. Я думаю, що війна буде приблизно така сама, як і цьогоріч, позиційна з елементами активних дій. Тому це буде рік мобілізації і підготовки. І це було би правильно – мобілізовувати і готувати. Наше завдання на найближчу перспективу – не пропустити противника далі і завдати йому максимальних втрат, чим створити умови для подальшого просування та звільнення територій», – зазначив Костенко.

, що для реалізації цього завдання Силам оборони України потрібні далекобійні ракети, якими можна на оперативну глибину вражати штаби, склади і логістику російських військових. «Звичайно, було би добре мати ракети, які би досягали території Російської Федерації, її інфраструктурних і військових об’єктів. Сподіваюсь, що в нас з’явиться така можливість», – додав секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Окрім того, за його словами, Силам оборони для ведення активних бойових дій необхідні снаряди до артилерії різних калібрів, а серед поточних потреб – спорядження, боєприпаси, стволи.

«Потрібна велика кількість дронів різних типів та боєприпасів до них. Системи РЕБ. Також потрібні системи ППО, щоб ми могли збивати якомога більше дронів і ракет», – підкреслив Костенко.

Він наголосив на необхідності доводити партнерам, що ракети, які збиваються в Україні їхньою зброєю, колись можуть полетіти по їхніх містах, якщо постачання систем протиповітряної оборони припиняться. «Вони мають розуміти, що просто дають нам ресурси, щоб їм не довелося воювати», – зауважив секретар оборонного комітету парламенту.

 

Поделиться публикацией