СЬОГОДНІ БІЛЬША ЧАСТКА ОБСЯГІВ ЗАМОВЛЕНЬ ПРИПАДАЄ НА ПРИВАТНІ КОМПАНІЇ – О. УРУСЬКИЙ

З’явилося багато нових приватних компаній, хоча чимало їх існувало й раніше. Сьогодні більша частка обсягів замовлень припадає на приватні компанії, а державні компанії покривають трошки менше, ніж 50 %.
Про це в інтерв’ю UAZMI повідомив віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.
«Зараз ми перебуваємо в процесі лібералізації нашої зовнішньо­економічної діяльності щодо компаній — експортерів військової техніки. Дуже багато приватних компаній дістають право на експорт своєї продукції, і я вважаю, що це правильно і що так має бути й надалі», — додав він.

«Що ж до переваг приватних компаній над державними, то, гадаю, багато чого залежить від керівництва підприємства», — пояснив він.
Крім того, О. Уруський додав, що доволі часто державні підприємства громіздкі, негнучкі й нездатні підлаштуватися до змін ринку та номенклатури виробництва.
На його переконання, їм треба вчитися бути більш мобільними та ефективними в управлінні процесами.
«Окрім того, чимало наших держпідприємств обтяжені боргами, які тягнуться за ними вже дуже давно. Також вони мають надлишкові площі — як виробничі, так і земельні ділянки, які потребують серйозних витрат. Власне, на це і спрямована розпочата реформа державного сектору оборонної промисловості під керівництвом президента Зеленського. Одним з аспектів цієї реформи є ухвалений закон щодо особливостей управління ОПК державної форми власності, який допоможе пришвидшити цей процес», — підсумував він.

Поделиться публикацией