США УСПІШНО ПРОВЕЛИ ВИПРОБУВАННЯ ГІПЕРЗВУКОВОЇ ЗБРОЇ

Військово-морські сили та армія США здійснили запуск ракети із стартового майданчика на узбережжі у Вірджинії для проведення низки експериментів з гіперзвуковою зброєю в рамках розробки нового її класу. Про це повідомили у Пентагоні, додавши, що експеримент виявився успішним, пише Reuters.

Як йдеться у заяві ВМС, національна лабораторія Sandia разом із NASA Wallops Flight Facility провела випробування, під час якого оцінювали комунікаційне та навігаційне обладнання гіперзвукової зброї, а також сучасні матеріали, які можуть витримувати нагрівання в реальних умовах.

Випробування мали на меті перевірити майбутні аспекти конвенційного швидкого удару ВМС і армійської гіперзвукової зброї великої дальності (LRHW).

Гіперзвукові апарати запускаються з ракети у верхніх шарах атмосфери перед польотом до цілі на швидкості, яка уп’ятеро перевищує швидкість звуку — приблизно 6200 км на годину.

Сполучені Штати та їхні суперники прискорили темпи створення гіперзвукової зброї — наступного покоління зброї, яка позбавляє супротивників часу реакції та можливостей застосування традиційних механізмів ураження.

Саме для прискорення розробки Пентагон вдається до подібних експериментів із використанням ракети-зонду — меншого, відтак більш доступного тестового апарату, для проміжних випробувань між наземними тестами та льотними випробуваннями повної системи.

Над розробкою американської гіперзвукової зброї працюють компанії Lockheed Martin та Raytheon Technologies.

У липні Сполучені Штати провели успішні випробування двох гіперзвукових ракет Lockheed Martin.

Поделиться публикацией