США СХВАЛИЛИ ПРОДАЖ ПІВДЕННІЙ КОРЕЇ ЗАГОРИЗОНТНИХ ЗЕНІТНИХ РАКЕТ

Сполучені Штати схвалили продаж Південній Кореї загоризонтних зенітних ракет Standard Missile 6, вартість яких може складати більше 5 млн доларів за одиницю. Про це повідомив «Мілітарний» з посиланням на управління з питань оборонної співпраці та безпеки Департаменту оборони США.

Уряд Республіки Корея має намір придбати 38 зенітних ракет SM-6 Block I у американської компанії Raytheon Missiles and Defense. Загальна вартість потенційної угоди оцінюється у 650 мільйонів доларів США. Вартість самих ракет в рамках пакету невідома, однак згідно з попередніми контрактами може становити більше 5 мільйонів доларів за одиницю. Така розбіжність у ціні пов’язана із об’ємами замовленої серії. У той же час наразі складно оцінити звідки взялась сума у 650 мільйонів. Імовірним поясненням цьому можуть бути витрати на адаптацію кораблів до нового озброєння.

Замовлене озброєння має бути інтегроване в есмінці KDX-III Batch II військово-морських сил Південної Кореї. Ці судна вже оснащені системами управління боєм AEGIS та використовують ракети попереднього покоління SM-2. Запуск зенітної ракети SM-6 з борту есмінця типу Arleigh Burke. Фото з відкритих джерел. Ракети SM-6 мають надати есмінцям нові спроможності в одночасному перехопленні групових повітряних цілей, зокрема, авіації, сучасних крилатих ракет та боєголовок балістичних ракет у верхніх шарах атмосфери при екстремальних швидкостях.

Standard Missile 6 – це загоризонтна двоступенева зенітна ракета класу “поверхня-повітря”, що була розроблена та виготовляється американською компанією Raytheon. Ракета здатна працювати без радарів супроводу цілі на кораблі-носії та набула здатності уражати цілі за горизонтом чи складками місцевості. Нові можливості реалізовані завдяки використанню активної радіолокаційної голови самонаведення (АРГСН) взятої у ракет АIM-120 AMRAAM. Збирання ракети SM-6 на потужностях компанії Raytheon. Фото з відкритих джерел. На маршевій ділянці ракета керується інерційною системою з можливістю корекції курсу по командах з борту корабля-носія, а на кінцевій ділянці польоту активує АРГСН та здійснює точне наведення на ціль. Завдяки такій системі ракета може перехоплювати цілі прямим влучанням. Завдяки застосуванню потужного прискорювача Mk.72 та новому ракетному двигуну SM-6 здатна перехоплювати цілі на відстані до 240 км та на висотах до 33 кілометрів. Ракета оснащена уламково-фугасною бойовою частиною спрямованої дії Mk.125, що була розроблена компанією Aerojet Rocketdyne. Окрім роботи по повітряним цілям ракети SM-6 також мають режим роботи по наземним та надводним цілям на відстані до 400 кілометрів.

Поделиться публикацией