США СХВАЛИЛИ ПРОДАЖ ДАЛЕКОБІЙНИХ РАКЕТ TOMAHAWK ЯПОНІЇ

Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив потенційний продаж 400 дозвукових далекобійних ракет Tomahawk і супутнього обладнання Японії в рамках угоди на суму 2,35 мільярда доларів. За інформацією Пентагону, окрім ракет, угода включає постачання 14 тактичних систем управління зброєю, програмне забезпечення, допоміжне обладнання, запасні частини і технічну підтримку, пише Reuters.

У п’ятницю Агентство оборонного співробітництва Пентагону повідомило Конгрес про можливий продаж. Незважаючи на схвалення Державного департаменту, текст не вказує на підписання контракту або завершення переговорів. Пентагон повідомив, що головним підрядником з виробництва зброї є компанія Raytheon.

Томагавк — американська багатоцільова високоточна дозвуковая крилата ракета великої дальності, стратегічного і тактичного призначення. Здійснює політ на гранично малих висотах з огинанням рельєфу місцевості. Нагадаємо, ВМС США розробляють нову протикорабельну ракету великої дальності під назвою MST (Maritime Strike Tomahawk), яка має дальність польоту понад 1500 кілометрів.

Поделиться публикацией