США СПРЯМУЄ ВСІ ЗУСИЛЛЯ НА ТЕ, ЩОБ ІРАН НЕ ЗМІГ СТВОРИТИ ЯДЕРНУ ЗБРОЮ – Л. ОСТІН

Міноборони США та Ізраїлю Ллойд Остін та Бені Ганц зустрілися у Вашингтоні, де обговорили іранську ядерну проблему. Ллойд Остін пообіцяв, що його країна спрямує всі зусилля на те, щоб Іран не зміг створити ядерну зброю.

Про це 10 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Пентагон.

«Міністр оборони Ллойд Остін зустрівся з міністром оборони Ізраїлю Бені Ганцем та підтвердив (…) рішучість США не допустити отримання Іраном ядерної зброї», — передали у відомстві.

Там також повідомили, що США та Ізраїль порушили спільні проблеми, пов’язані з ядерними провокаціями Ірану.

«Сторони обговорили захист від тероризму та його ракетну програму, домовилися продовжувати тісне співробітництво між двома країнами у сфері оборони для підтримки цілей регіональної безпеки, — йдеться у повідомленні Пентагону.

Також було озвучено і позицію президента США Джо Байдена щодо близькосхідного врегулювання. Вона ґрунтується на «створенні двох держав» та «необхідності, щоб обидві сторони утримувалися від односторонніх кроків, які посилюють напруженість, у тому числі у питанні діяльності з врегулювання».

Пізніше з Ганцем зустрівся держсекретар США Ентоні Блінкен. У Держдепартаменті повідомили, що сторони обговорили низку регіональних тем та питань безпеки, включаючи Іран та відданість США безпеці Ізраїлю

Поделиться публикацией