США ПОЧАЛИ ДОДАТКОВІ ТРЕНУВАННЯ ВІЙСЬКОВИХ ЗСУ В НІМЕЧЧИНІ

Сполучені Штати почали додаткові тренування військових Збройних Сил України на своїх військових об’єктах в Німеччині.

Про це 30 квітня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву речника Пентагону Джона Кірбі.

Ця підготовка українських військових фахівців є прямою підтримкою нещодавніх пакетів допомоги США в галузі безпеки, які покликані допомогти Україні у протистоянні з російською агресією.

“Навчання базуються на початковій артилерійській підготовці, яку українські сили вже пройшли в інших місцях, а також включають навчання роботі з радіолокаційними системам та бронетехнікою, які нещодавно було анонсовано для передачі Україні, як частину пакетів безпекової допомоги”, – сказав Кірбі.

Він зазначив, що тренування проводяться військовими Національної гвардії Флориди, які раніше вже співпрацювали з українськими військовими ще до війни на території України.

За словами речника Пентагону, Сполучені Штати проводять навчання українських військових не лише у Німеччині, але і в інших країнах Європи.

“Ці нові тренування є прямою підтримкою нещодавніх пакетів допомоги США в галузі безпеки, які покликані допомогти Україні виграти свої битви сьогодні та зміцнити сили на завтра. Ці нові системи та пов’язана з ними підготовка зміцнять здатність України протистояти новому наступу Росії на схід України”, – зазначив Кірбі.

Нині відомо, що за межами України вже підготували дві групи українських інструкторів, які потім навчатимуть своїх колег використовувати американські артилерійські системи.

Окрім того, відомо, що в Сполучені Штати відвантажують чергову партію допомоги для Сил оборони України. Це артилерійські боєприпаси для гаубиць калібру 155 мм.

 

Поделиться публикацией