США ПЛАНУЮТЬ ЗАОХОЧУВАТИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ З РФ СКАСУВАННЯМ ВІЗОВИХ ОБМЕЖЕНЬ

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани скасування деяких візових обмежень для висококваліфікованих фахівців з РФ, які прагнуть отримати роботу у Сполучених Штатах.

Про це це 30 квітня ц.р. повідомив DT,UA, посилаючись на Bloomberg.

За даними Bloomberg, Білий дім включив в останній додатковий запит до Конгресу пропозицію про скасування правила, згідно з яким фахівці з РФ, які подають заяву на отримання робочої візи в Сполучених Штатах, повинні мати чинного роботодавця.

Повідомляється, що представник Ради національної безпеки США підтвердив, що ці зусилля спрямовані на послаблення високотехнологічних ресурсів президента РФ Владіміра Путіна у найближчій перспективі та інноваційної бази Росії у довгостроковій перспективі, а також на користь економіки та національної безпеки США.

Це буде поширюватися на громадян РФ, які отримали ступінь магістра або доктора наук у галузі науки, техніки, інженерії чи математики у США чи за кордоном.

Також, як пише Bloomberg, адміністрація Байдена хоче полегшити переїзд до США росіянам, які мають досвід роботи з напівпровідниками, космічними технологіями, кібербезпекою, передовим виробництвом, передовими обчисленнями, ядерною інженерією, штучним інтелектом, технологіями ракетних двигунів та іншими спеціалізованими галузями науки.

Чиновники адміністрації Байдена заявили, що бачили, як значна кількість висококваліфікованих технічних фахівців втекла з Росії через обмежені фінансові можливості та санкції, які США та союзники запровадили після вторгнення РФ в Україну.

Поделиться публикацией