США НАДАДУТЬ ДОДАТКОВУ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $100 МЛН, А ЗАГАЛЬНА ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНА ДОПОМОГА СКЛАДАТИМЕ $1,65 МЛРД

Президент США Джо Байден розпорядився виділити додаткову військову допомогу Україні на $100 млн., а з початку повномасштабного вторгнення Росії США виділили Україні зброю та амуніцію на суму $1,65 млрд.

Про це повідомив Білий дім 5 квітня.

Згідно з меморандумом, опублікованим адміністрацією США, еквівалентний $100 млн обсяг допомоги Україні включатиме оборонні товари та послуги, військове навчання та підготовку.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен уточнив, що додаткова військова допомога Україні на $100 млн включає також протитанкові системи.

Згідно з його заявою, поширеною Держдепом, відповідно до доручення президента США Джо Байдена, Блінкен розпорядився надати допомогу Україні на суму на $100 млн «для задоволення невідкладної потреби України у додаткових протитанкових системах».

У понеділок радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявляв, що найближчими днями США оголосять про надсилання додаткової військової допомоги Україні. «Військова допомога від США та їхніх союзників прибуває кожен новий день, зокрема сьогодні, і ми анонсуємо додаткову військову підтримку найближчими днями», — заявив Салліван під час пресбрифінгу Білого дому.

Поделиться публикацией