США МАЮТЬ НАМІР МОДИФІКУВАТИ ДЛЯ ПЕРЕДАЧІ ЗСУ ДРОНИ GRAY EAGLE

Як повідомило CNN, наразі існують конкретні технічні налаштування, які можуть бути зроблені, щоб зробити передачу можливою у найближчій перспективі.

Російські війська відступили на півдні України, тим часом адміністрація Байдена оголосила про низку нових пакетів військової допомоги для України. Бракувало частини зброї, яку українська армія давно шукала, зокрема багатоцільового безпілотника Gray Eagle, озброєного ракетами Hellfire або AIM-92 Stinger.

CNN з посиланням на двох неназваних чиновників пише, що США розглядають модифікації, які можна внести в цей смертоносний дрон. «Існують конкретні та дуже технічні налаштування, які можуть бути зроблені для них, що може зробити передачу можливою у найближчій перспективі», – сказав представник Конгресу. «Але ці речі потребують часу і є досить складними».

Офіційний представник США підтвердив, що армія очолює зусилля з вивчення того, які зміни можливі в безпілотнику, виготовленому компанією General Atomics і названому MQ-1C.

«Це справді складні дрони», — каже Сет Джонс, директор Програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Однак без будь-яких змін «Сірий орел», який може нести чотири ракети Hellfire і літати на висоті 25 000 футів протягом майже 30 годин, ймовірно, не буде в майбутніх списках військової допомоги, виділеної Україні.

Представник Пентагону полковник Роджер Кебінс не коментував саме «Сірий орел», заявивши лише, що міністерство оборони продовжує консультації з Україною з питань допомоги у сфері безпеки.

Крім смертоносної здатності ракет, які він несе, «Сірий орел» дозволить українським силам краще збирати розвідувальні дані та проводити розвідку на дальній відстані, розширювати допомогу артилерійському наведенню на землі та боротися з безпілотниками, якими керує Росія.

Поделиться публикацией