США ЗНАЙШЛИ АЛЬТЕРНАТИВНИЙ СПОСІБ НАВІГАЦІЇ ДЛЯ РАКЕТ І БОМБАРДУВАЛЬНИКІВ

Успіхи Росії в справі застосування потужних систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) змушують військово-політичне керівництво США шукати нові методи навігації своїх ракет і літаків.

Про це 27 квітня ц.р. повідомив портал «Экономика сегодня», посилаючись на авторитетне американське видання Popular Mechanics.

Американське видання Popular Mechanics, звертаючи увагу читачів на можливість повного або часткового відмови від систем позиціонування GPS (Global Positioning System) в новітній військовій техніці, яка розробляється для потреб Пентагону. Видання підкреслює, що навігація по картах зоряного неба цілком здатна замінити GPS і при цьому набагато більш стійка до зовнішнього впливу.

За даними Popular Mechanics, перспективний стратегічний бомбардувальник B-21 Raider ВВС США буде оснащений саме системою астрономічної навігації, адаптованої до його конструкції, характеристикам і бойового застосування.

Точність «наведення по зірках» помітно нижче позиціонування з використанням сигналів GPS, визнають автори американського видання. Однак при доставці боєголовок потужністю в кілька мегатонн тротилового еквівалента відхилення в сотні метрів не є критичним, резюмують експерти Popular Mechanics.

Поделиться публикацией