США «ЗАВЕРШУЮТЬ ЕПОХУ НЕСКІНЧЕННИХ ВОЄН» — ТРАМП

Президент США заявив про відмову вирішувати чужі конфлікти.

Президент Дональд Трамп, який піддався в останні дні критиці за плани виведення тисяч американських військовослужбовців з Німеччини, 13 червня сказав випускникам Вест-Пойнта, що їх завданням буде «захищати життєво важливі інтереси Америки», а не вести «нескінченні війни» в далеких країнах.

Оприлюднені Трампом плани вивести 9500 військовослужбовців з Німеччини, одного з найсильніших союзників Америки, і перемістити їх у Польщу та інші країни викликали гнів німецьких чиновників і стурбованість у Конгресі США щодо можливого відступу зі світової сцени.

«Кожен з вас починає свою службу в армії в критично важливий момент нашої історії. Ми відновлюємо фундаментальні принципи того, що служба американського солдата полягає не в тому, щоб відновлювати інші країни, а в тому, щоб захищати нашу країну від іноземних ворогів», − зазначив Трамп.

Він підкреслив, що США «завершують епоху нескінченних воєн» і в цьому полягає «новий, чіткий погляд на захист життєво важливих американських інтересів».

«Вирішувати давні конфлікти в далеких країнах, про які багато хто навіть не чули, − це не обов’язок американських військ. Ми не світові поліцейські», − підкреслив президент.

Поделиться публикацией