США В НІМЕЧЧИНІ ПРИСКОРЕНО ГОТУЮТЬ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ОПЕРУВАТИ АРТСИСТЕМАМИ, УДАРНИМИ ДРОНАМИ ТА РАДАРАМИ ЗАХІДНОГО ВИРОБНИЦТВА — THE HILL

Військові США посилюють підготовку українських колег для користування озброєнням від Заходу, зараз сотні фахівців навчаються працювати з артилерійськими системами, безпілотниками і радарами. Про це пише видання The Hill, посилаючись на свої джерела.

Зусилля, які передбачають вивезення наших військових з України для навчання в кількох місцях у Європі значно активізувалися після того, як на початку квітня Пентагон повідомив, що він навчив близько десяти таких військових, як використовувати безпілотники Switchblade.

Зараз понад 220 українців пройшли навчання з використанням американської артилерії, зокрема гаубиці M777, 10 000-фунтової системи, яку можна буксирувати транспортними засобами та вражати цілі на відстані до 18 миль за допомогою 155-мм снарядів. Вашингтон пообіцяв Києву 90 таких систем.

Ще 20 українських військовослужбовців у неділю завершили тижневий курс навчання з нещодавно розробленої безпілотної авіаційної системи Phoenix Ghost.»Ми проводимо для них упорядкований курс щодо нового обладнання, яке вони отримають. Мета всього цього — якнайшвидше повернути їх, щоб потім вони могли навчати інших у своїй армії працювати зі спорядженням», — сказав журналістам генерал Джозеф Гільберт, керівник навчального командування 7-ї армії в Європі.

Поделиться публикацией