США ВИДІЛИЛИ 290 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ НА ПРОТИДІЮ РФ

Влада США назвали суму, виділену на боротьбу з впливом Росії в 2021 фінансовому році. Відповідна інформація вказана в документі про фінансування роботи уряду, який затвердив президент країни Дональд Трамп.

Про це 28 грудня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

 

Відповідно до ініціативи Вашингтон направить 290 мільйонів доларів на «протидію впливу Росії» і її нібито наявними «спробам посіяти недовіру до демократичних інститутів у всьому світі». У документі міститься заборона на фінансування діяльності, яка може сприяти досягненню «стратегічних цілей Росії» і загрожує інтересам нацбезпеки США.

 

Також в документі пропонується виділити 300 мільйонів доларів на боротьбу з впливом Китаю, китайської комуністичної партії і «всіх організацій, які діють від їх імені».

Крім того, в бюджеті є згадка про засоби, які підуть на програми «щодо посилення потенціалу правоохоронних органів і сил безпеки» в країнах Європи, Євразії та Центральної Азії. При цьому частина грошей, які отримають східні партнери США, повинні сприяти зменшенню їх «уразливості перед російським політичним тиском».

 

Поделиться публикацией