РОСІЙСЬКИЙ «ОРІОН» ПРОВІВ ПУСКИ МАЛОГАБАРИТНИХ КЕРОВАНИХ РАКЕТ

Безпілотний літальний апарат «Оріон» першим з російських дронів провів пуски малогабаритних керованих ракет.

Про це 28 грудня ц.р.повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на джерело в оборонно-промисловому комплексі.

«В рамках випробувань комплексу озброєння для безпілотних літальних апаратів безпілотник« Оріон »провів на полігоні ефективну стрілянину керованими ракетами по наземних мішенях. Таким чином, дана машина стала першим російським безпілотником, який застосував зброю такого типу », — сказало джерело.

За його словами, на випробуваннях «Оріон» відпрацював застосування керованих плануючих авіаційних бомб. Масове надходження «Оріона» у війська «відновить паритет з імовірним противником в цьому класі техніки», підкреслило джерело.

Раніше Міноборони опублікувало календар на 2021 рік з зразками сучасних озброєнь, де вперше офіційно представило фото безпілотника «Оріон» в ударному варіанті з підвішеними високоточними бомбами.

Про підписання першого серійного контракту на поставку безпілотників «Оріон» між Міноборони і компанією «Кронштадт» стало відомо на форумі «Армія-2020». У дослідно-військову експлуатацію перший комплект безпілотного комплексу «Оріон» був переданий в квітні 2020 року.

 

Поделиться публикацией