СУРОВІКІН ЗААРЕШТОВАНИЙ ПІСЛЯ СПРОБИ ДЕРЖПЕРЕВОРОТУ ПРИГОЖИНА — THE MOSCOW TIMES

Головнокомандувач повітряно-космічних сил РФ, заступник командувача російського угруповання в Україні Сергій Суровікін заарештований після спроби держперевороту ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина.

Про це 28 червня ц.р. повідомило російське видання The Moscow Times із посиланням на джерела, близькі до російського міноборони.

«У контексті Пригожина. Імовірно він (Суровікін – Ред.) вибрав сторону (Пригожина – Ред.) і його за яйця схопили», – сказало одне з джерел.

Відповідаючи на запитання про те, де зараз перебуває генерал, співрозмовник видання відповів, що «цю інформацію у нас навіть внутрішніми каналами не коментують».

Друге джерело висловилося про причину арешту так: «Там історія з ним була не «ОК». Для влади. Більше нічого не можу говорити».

За словами джерела The Moscow Times, не зовсім ясно, чи знав Суровікін про плани Пригожина.

Також співрозмовник ЗМІ заявив, що генерал начебто «вчинив не надто покірно, коли поставили завдання читати текст на камеру і розрулювати, надто грубіянив керівництву». Нібито через це могло скластися враження, що Суровікін входить у «пригожинську коаліцію».

Поделиться публикацией