СУД КИЄВА ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ МІНОБОРОНИ

Господарський суд Києва підтримав пропозицію органів прокуратури та задовольнив три позови, пред’явлені Міноборони України до Одеської міської ради, зокрема що стосуються аеродрому «Шкільний»

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал АрміяInform.

У позовах йдеться про визнання незаконними рішення Одеської міської ради та їх скасування, а також про реєстрацію права комунальної власності щодо земельних ділянок загальною площею 39,7 га.

Порушується питання про спірні земельні ділянки військового містечка, що розташовані на військовому аеродромі «Шкільний» в м. Одесі, щодо яких Одеська міська рада, перевищуючи повноваження, затвердила проєкт землеустрою про їх відведення іншим особам.

Нагадаємо, що три роки тому виник конфлікт між військовими та будівельниками торговельного центру, які перенесли паркан на територію аеродрому. Решту території місто також планувало передати бізнесу – там мав з’явитися мікрорайон.

Весь цей час військові судилися з мерією, вимагаючи офіційного оформлення ділянки землі, на якій розташований аеродром, на баланс Міністерства оборони України.

Міські ж чиновники просували думку, що весь цей час з 1940-х років земля не була оформлена та має бути повернута у розпорядження територіальної громади, яка через депутатів може передавати її кому заманеться, у даному разі забудовникам.

Поделиться публикацией