В УКРАЇНІ ПОТРІБНО СТВОРЮВАТИ ПРИВАТНІ ВІЙСЬКОВІ КОМПАНІЇ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБОУ

Я вважаю, що створення в Україні приватних військових компаній — дуже важливий та перспективний напрямок.

Таку думку висловив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал Сергій Кривонос в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» 21 серпня (повну версію  інтерв’ю можна прочитати тут: http://opk.com.ua/сергій-кривонос-патріотичне-вихова/ )

Також Сергій Кривонос додав, що приватні військові компанії можуть виконувати не тільки роль ураження противника, проводити спецоперації проти більш розвинутого у військовому сенсі ворога, але й можуть бути «громовідводом» для людей, які вже полишили службу і сьогодні розмірковують над питанням «що робити після служби в армії».

 

Заступник секретаря РНБОУ вважає, що певна частина таких військовослужбовців взагалі не можуть інтегруватися в цивільне суспільство – вони ментально мілітаризовані.

 

«І для них треба зробити можливості для працевлаштування. Тут якраз приватні військові компанії могли б зіграти свою позитивну роль. Можна було б утворити мережу центрів підготовки, і український досвід міг би бути важливим для різних іноземних армій. А наші військові, які пройшли війну могли б працевлаштуватися і бути дуже корисними в сенсі підготовки структур і передачі свого досвіду. І у такий спосіб вони б могли свою енергію і свій мілітаризований дух використовувати вже у позитивних цілях, а не на війні. Це дуже важливий напрямок, який треба розвивати» — зазначив генерал.

Поделиться публикацией