ПОЛТОРАК ОЗВУЧИВ ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ НА МАЙБУТНЮ ПЕРСПЕКТИВУ

З метою забезпечення динамічного та послідовного руху оборонної реформи Міністр оборони України Степан Полторак на засіданні Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних Сил України озвучив основні завдання на майбутню перспективу.

Про це 22 серпня ц.р. повідомив портал «Арміяinform».

Так рішенням Міністра оборони України Міжвідомчій робочій групі з питань проведення оборонного нагляду доручено забезпечити організоване проведення оборонного нагляду на засадах спроможностей, із використанням можливостей Спільної робочої групи Україна – НАТО з питань воєнної реформи високого рівня.

Перше – до 30 вересня 2019 року подати до Ради національної безпеки і оборони України висновки з оцінки безпекового середовища на середньострокову перспективу, інформацію про досягнення стратегічних цілей за результатами реформування, оцінку стану Збройних Сил України. Також у тримісячний термін після завершення оборонного огляду подати до РНБО звіт про результати його проведення, а у чотиримісячний термін після затвердження нової Стратегії національної безпеки України та за результатами проведення оборонного огляду подати на розгляд Уряду проєкт Стратегії воєнної безпеки України.

Друге – заступникам Міністра оборони України доручено забезпечити прямі закупівлі Міністерством оборони продукції (робіт, послуг) оборонного призначення за імпортом та впровадження інфраструктурних проєктів. До 20 грудня 2019 року – створити єдиний закупівельний орган Міноборони для закупівлі озброєння, військової техніки, матеріальних ресурсів і послуг для Збройних Сил і до 29 листопада 2020 року розробити проєкт автономної військової бази на Сході України та військово-морської бази на узбережжі Азовського моря.

Також керівному складу Міноборони забезпечити ефективну взаємодію з Міністерством закордонних справ, Мінінформполітики, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій, Мінветеранів, Служби зовнішньої розвідки та Служби безпеки України для захисту національних інтересів.

Третє – Генеральному штабу Збройних Сил України доручено до 20 грудня 2019 року завершити реорганізацію та розпочати злагодження підрозділів Генштабу ЗСУ в нових штатних структурах. До 31 жовтня 2020 року – завершити заходи щодо трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних Силах України згідно з основними принципами, а також, за результатами оборонного огляду — унормувати структуру, порядок розроблення та затвердження Плану оборони держави.

Четверте ‑ Генеральному штабу ЗСУ, спільно з Міжвідомчою робочою групою з питань проведення оборонного огляду, у ході оборонного огляду провести аналіз спроможностей Міноборони, Збройних Сил та Державної спеціальної служби транспорту, забезпечити позбавлення від надлишкових і застарілих спроможностей та першочерговий розвиток бойових спроможностей;

Міністр оборони України доручив Генеральному штабу Збройних Сил України до 20 червня 2020 року трансформувати систему морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України відповідно до принципів НАТО.

Поделиться публикацией