СТАЛИ ВІДОМІ ПОДРОБИЦІ РЕФОРМУВАННЯ ДК «УКРОБОРОНПРОМ» — ПРЕДСТАВНИК ОПУ

Наразі стали відомі деякі подробиці державного концерну «Укроборонпром». Зокрема, як поінформував інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» представник Офісу Президента України, дотичний до підготовки реформи, скоріш за все в державному концерні залишиться 24 підприємства, які не підлягають приватизації, та на які буде здійснено акцент у розвитку нових виробництв і впровадження нових технологій.

Водночас, за його словами, в перспективі розглядаються 76 оборонних підприємств, які могли б бути долученні до сталого розвитку виробництв. З іншого боку, також стало відомо, що закордонні партнери не бачать перспектив у розвитку великої кількості оборонних підприємств ДК «Укроборонмпром», і тому зараз команда, яка буде здійснювати реформування держконцерну шукає певні компроміси у тому, щоб знайти баланс між кількістю підприємств, на які будуть покладатися сподівання щодо розвитку нових оборонних виробництв.

При цьому, співбесідник агентства додав, що існує досить велика кількість підприємств держконцерну, які мають дуже привабливі землі, але при цьому мають дуже невеликий оборот і фактично не мають прибутків. Він також повідомив, що  щодо таких підприємств відбувається дискусія у бік можливості корпоратизації таких підприємств, реалізації надлишкових земель, та використання цих отриманих коштів не для передачі у державний бюджет України, а для використання як обігових коштів ДК «Укроборонпром» для розвитку перспективних підприємств.

Поделиться публикацией