СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-ТУРЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ВЖЕ МАЄ 4 ПРОЕКТИ З ВИРОБНИЦТВА ОЗБРОЄННЯ

Спільне підприємство, створене держкомпанією «Укрспецекспорт», що входить до складу Укроборонпрому, та турецькою компанією Baykar Defence, вже має в роботі чотири проекти з виробництва озброєння та військової техніки (ОВТ).

Про це повідомив Укрінформ 13 серпня ц.р., посилаючись на гендиректора концерну «Укроборонпром» Павла Букіна.

«Логіка такої співпраці наступна. Якщо в загальному, без розголошення деталей, у нас є якийсь вид озброєння, у турецької сторони є багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні системи електронні. Ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири такі проекти», — розповів Букін.

За його словами, виробничі площі будуть розміщені в Туреччині, а перші проекти реалізуватимуться у сфері створення високоточної зброї.

«Створюючи це спільне підприємство, ми бачимо конкретну перспективу в конкретних кейсах. В першу чергу це протитанкові системи та кероване озброєння. Це будуть нові зразки спільного українсько-турецького виробництва, у цих продуктів буде велика конкурентна здатність», — сказав гендиректор Укроборонпрому.

Перспектива співпраці в цьому проекті – забезпечення потреб Збройних сил України та Туреччини, а також експорт на ринки третіх країн.

«Це підприємство створюється саме для спільної розробки нових видів озброєння та військової техніки, постачання їх Збройним силам України та Туреччини, в першу чергу, та на експорт… Це взагалі перше спільне підприємство Укроборонпрому з іноземними партнерами. Це повноцінна військова компанія з паритетною участю двох сторін», — пояснив Букін.

Як повідомляв Укрінформ, держкомпанія «Укрспецекспорт», що входить до складу Укроборонпрому, та турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій. Угоду про це було підписано в ході візиту Президента України Володимира Зеленського до Туреччини.

Поделиться публикацией