СОЦІАЛЬНОГО МІНІСТРА ЗАПРОСЯТЬ ПОЯСНИТИ ПРОФІЛЬНОМУ КОМІТЕТУ ВРУ, ДЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ВІЙСЬКОВИХ ПЕНСІЙ

Сьогодні на засіданні парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони знову піднімали питання про підвищення пенсій військовослужбовцям.

Народний депутат України Дмитро Тимчук нагадав колегам, що при Кабміні була створена робоча група за участю парламентарів, зокрема пані Денисової, яка напрацьовувала законопроект, що стосується пенсій військовослужбовців. Йдеться і про тих, хто у майбутньому піде на пенсію, у тому числі учасників АТО. «В них зараз пристойне грошове забезпечення, але пенсії будуть «нижче плінтуса», бо  розміри посадових окладів та надбавок за звання дуже низькі, а саме з них іде нарахування пенсій військовослужбовцям», — зазначив він.

Тимчук озвучив «ретроспективу» обіцянок Міністерства соціальної політики щодо презентації очікуваного законопроекту. Мовляв, його мали подати у парламент ще 1 жовтня минулого року.

«Казали, до кінця року він потрапить до Верховної Ради. Знову набрихали! Заявляли, що подадуть цей законопроект у січні 2018-го, щоб його прийняти і з січня вже підняти пенсії військовим. До кінця цієї сесії залишилося два дні і зрозуміло, що у січні ми вже не будемо приймати цей законопроект. Вже півроку йде «футбол відповідальності»: у Мінсоці і Кабміні кажуть, що він є, але ніхто з депутатів його ще не бачив», — констатував Тимчук.

У свою чергу член Комітету, голова фракції БПП Артур Герасимов запропонував запросити на засідання Комітету представників уряду для роз’яснення ситуації по цьому законопроекту.

«Отже, на наступне засідання Комітету запрошуємо міністра Реву для презентації напрацьованого ними законопроекту щодо обіцяного підвищення пенсій військовослужбовцям», — резюмував секретар профільного Комітету Іван Вінник.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией