ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ У МАЙБУТНІЙ ВІЙНІ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ЛИШЕ АСИМЕТРИЧНИЙ АРСЕНАЛ ТА ТЕХНОЛОГІЧНІ ПЕРЕВАГИ — ГЕНДИРЕКТОР «РАДІО САТКОМ ГРУП»

Перемогу України у майбутній війні можуть забезпечити лише асиметричний арсенал протидії противнику та технологічні переваги, тому що переваги у кількості (ЗС та озброєнь – «ОПК») Україна досягти не спроможна.

Таке переконання висловив генеральний директор «Радіо Сатком Груп» Сергій Чепель в ході круглого столу на тему: «Оптимальний шлях переозброєння: як створити ефективну систему в державі» в Укрінформ.

За його словами, передусім слід звернути увагу на досягнення технологічної переваги у сфері ефективного управління військами.

 

Говорячи про можливість отримання Україною новітніх технологій, С. Чепель запевнив, що треба йти від крупновузлового збирання  високотехнологічної оборонної продукції до розширення в ній частки участі вітчизняних технологій і розробок в цих самих системах. Та створити умови – податкові, режимні та інші, — для розвитку таких підприємств. До того ж, державі потрібно створити рівні умови для усіх потенційних інвесторів та віддати перевагу компанії, яка запропонує найкращі умови та технології. При цьому, директор «Радіо Сатком Груп» висловив переконання щодо відсутності нині належного діалогу із промисловістю.

 

С.Чепель також висловив переконання, що Україні слід визначитися зі стратегічним партнером у сфері військово-технічного співробітництва та акцентував увагу на значних обсягах американської військово-технічної допомоги Україні. Він також додав, що «обсяги американської військово-технічної допомоги Україні з боку Сполучених Штатів залежать від того, наскільки Україна вкладає закупівлю такої продукції, і у такий спосіб Україна може продемонструвати свою зацікавленість».

«Треба вкласти певні кошти  в прямі закупівлі. Тоді Україна матиме змогу отримати велику допомогу», — впевнений С. Чепель.

Говорячи про радіостанції L3Harris, він додав, що за умов своєчасного прийняття рішень ще з 2015 року могли б розпочати в Україні виробництво американських радіостанцій в Україні.

«Радіо Сатком Груп» представляє в Україні інтереси американської корпорації L3Harris. Остання бере активну участь у оснащенні сил оборони України сучасними засобами захищеного зв’язку.

Поделиться публикацией