СЛІДОМ ЗА «НЕПТУНОМ» РСЗВ «БУРЕВІЙ» ТАКОЖ БУДЕ НА ШАСІ TATRA

Державне підприємство «Шепетівський ремонтний завод» отримало партію шасі Tatra для РСЗВ «Буревій».

 

Перша партія у кількості шістнадцять машин, які були прийняті фахівцями державної компанії «Укрспецекспорт» у чеського виробника Excalibur Army і надходять на українське підприємство, повідомив пише Defense Express.

 

Шасі Tatra T815-7 у колісній формулі 8х8 призначені для випуску нової української 220-мм реактивної системи залпового вогню «Буревій». Машини отримані в рамках виконання державного оборонного замовлення.

 

Ці шасі були доопрацьовані відповідно до вимог Збройних сил України, які були сформовані Центральним НДІ озброєння та військової техніки ЗСУ.

 

У листопаді минулого року, державне підприємство «Шепетівський ремонтний завод» представило РСЗВ «Ураган» на шасі Tatra. Демонстрація відбулась на одному з військових полігонів Міністерства оборони України.

 

Модернізація реактивної системи залпового вогню «Ураган» отримала назву «Буревій», у номенклатурі боєприпасів всі наявні до РСЗВ БМ-27, а також у перспективі збільшені по дальності у 65 км «Тайфун-2» від КБ «Південне».

 

Реактивна система «Буревій» оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою.

 

В якості заміни радянського  шасі ЗіЛ-135ЛМ було використано Т815-7Т3RC1 від чеської фірми Tatra з колісною формулою 8х8 та може рухатися максимальною швидкістю понад 100 км/год.

 

Окрім робіт на БМ-27 по зміні радянського шасі на підприємстві опрацьовують базу автомобілів Tatra і для інших реактивних та ракетних систем.

 

Машини зі складу першого серійного дивізону берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» вже базуються на шасі чеського виробника Tatra. На аналогічному шасі 8х8 вже встановили і першу РЛС «Мінерал-У», яку створили для цього протикорабельного комплексу.

 

На початку року стало відомо, що для ОТРК «Сапсан» розглядають використання нового шасі від компанії Tatra. А пізніше, що в Україні вже працюють над технічною документацією по переведенню перспективного ракетного комплексу на нове колісне шасі.

Поделиться публикацией