СЛОВАЧЧИНА ОТРИМАЄ ЗРК PATRIOT ПІСЛЯ ТОГО, ЯК ПЕРЕДАСТЬ С-300 УКРАЇНІ

Нідерланди та Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість її систем ППО С-300, які вона у свою чергу передасть Україні.

Про це повідомило ІА «Інтерфакс-Україна» з посиланням на нідерландське Міністерство оборони.

«Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Сьогодні ухвалено остаточне рішення про те, що системи буде розгорнуто. Вони призначені для посилення стримування союзників і захисту території Словаччини та її жителів від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot встануть на чергування з середини квітня», – ідеться в повідомленні військового відомства Нідерландів.

18 березня оборони Словаччини Ярослав Надь на спільній пресконференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає їй заміну.

Також 18 березня Білий Дім відреагував на погрози Лаврова знищувати конвої НАТО з допомогою Україні. Речниця Білого дому зазначила, що «на території України немає американських військ», а всі сили США діють виключно на території НАТО.

Поделиться публикацией