СЕРІЙНІ РАКЕТИ «АНГАРА-А5» ВИГОТОВЛЯТЬ ДЛЯ МІНОБОРОНИ РФ

Центр Хрунічева (підприємство «Роскосмосу«) приступив до виготовлення перших серійних ракет-носіїв важкого класу «Ангара-А5» на замовлення Міноборони РФ, випливає з матеріалів, опублікованих на сайті держзакупівель.

Про це 26 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

У червні 2020 року джерело РІА Новости в ракетно-космічній галузі повідомило, що Центр Хрунічева і Міноборони РФ підписали контракт на виробництво перших чотирьох серійних ракет «Ангара-А5». У грудні генеральний директор підприємства Олексій Варочка розповів, що ракети будуть поставлені військовим в 2022-2024 роках.

У матеріалах на держзакупівлі йдеться про замовлення різних комплектуючих (алюмінієві прутки і труби). При цьому фінансування договорів «здійснюється в рамках виконання державного контракту … від 21 травня 2020 року на виготовлення ракет-носіїв« Ангара-А5 «… (із заводськими номерами) 71757-71760 для потреб Міноборони РФ».

Раніше повідомлялося, що Центр Хрунічева за контрактом з військовими повинен виготовити шість ракет «Ангара-А5» для льотних випробувань. Дві з них вже відлетіли в 2014 і 2020 роках з макетами космічних апаратів. Третій пуск «Ангари-А5» також з макетом намічається в третьому кварталі 2021 року.

«Ангара» — сімейство екологічно чистих ракет-носіїв різних класів. У нього входять легкі носії «Ангара-1.2», середні — «Ангара-А3», важкі — «Ангара-А5» і модернізована «Ангара-А5М», підвищеної вантажопідйомності — «Ангара-А5В».

Поделиться публикацией