СЕРЕД РАДНИКІВ ГЕНДИРЕКТОРА ДК “УКРОБОРОНПРОМ” Є ІНОЗЕМНІ

Серед радників гендиректора ДК “Укроборонпром” Айвараса Абромавичуса є й іноземні, делеговані Президентом США Дональдом Трампом.

Про це 5 листопада Айварас Абромавичус розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«У мене зараз три радники на громадських засадах, і я сподіваюсь їх побачити в штаті найближчим часом. Також у нас є іноземні радники, які делеговані, в тому числі самим Дональдом Трампом. Наприклад, доктор Вінтер, колишній міністр ВМС США. Він є спецпредставником уряду США з реформування українського ВПК. Радники раз на квартал приїжджають великою командою, і ми з ними спілкуємось на майданчику РНБО чи Укроборонпрому», — повідомив Абромавичус.

Він відкинув побоювання щодо можливого порушення державної таємниці та запевнив: «Великими секретами ми не ділимось. І тут, звичайно, перебільшено значимість цієї державної таємниці. Майже всі найбільші в світі виробники озброєння, всі публічні компанії торгуються на біржі. Кожного разу, коли вони щось продають до Саудівської Аравії, в Болгарію чи Китай, всі обсяги, вся номенклатура повністю викладається в Інтернет на біржу. Технології не розголошуються, а кількість – так, продали 500 танків, продали 2 крейсери тощо. Що це за секрети? Всі і так знають».

 

Поделиться публикацией