СЕНАТОРИ США ПІДГОТУВАЛИ ТА ПРЕДСТАВИЛИ КОНГРЕСУ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЗАБОРОНИ НА ІМПОРТ РОСІЙСЬКОЇ НАФТИ

Група американських сенаторів підготувала та представила Конгресу законопроект про запровадження заборони на імпорт Сполученими Штатами російської нафти.

Про це 2 березня ц.р. повідомив «Інтерфакс-Україна», посилаючись на прес-службу республіканця Роджера Маршалла, ініціатора документа.

В ефірі телеканалу Fox News він пояснив: «Насамперед президенту Байдену необхідно відновити виробництво енергії в Америці та припинити Путіну закуповувати нафту в Росії».

Він додав: «Не сумнівайтесь, якщо президент Байден знайде у собі мужність зробити це, ми, без сумніву, тісно працюватимемо з ним».

Маршалл, а також сенатор Джеррі Моран і конгресмен Том Коул у зв’язку з подіями в Україні в листі до Байдена зазначили: «Ми повинні прагнути покласти край конфлікту до того, як він загостриться ще більше, настав час ввести ембарго на експорт російських енергоносіїв».

Для того, щоб «пом’якшити будь-які цінові потрясіння, спричинені ембарго на експорт російських енергоносіїв, ми закликаємо вас переглянути енергетичну політику, яка призвела до скорочення внутрішнього виробництва нафти та природного газу», написали законодавці.

Вони вважають, що США повинні використовувати свої багаті природні ресурси та відносини з союзниками-виробниками енергії «як важіль на путінський російський режим».

Поделиться публикацией