СЕНАТОРИ ВИМАГАЮТЬ ЗАПРОВАДИТИ САНКЦІЇ ПРОТИ ТУРЕЧЧИНИ ЧЕРЕЗ КУПІВЛЮ РОСІЙСЬКИХ ЗРК С-400

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем і його колега демократ Кріс Ван Голлен звернулися з офіційним листом до держсекретаря Майкла Помпео із закликом запровадити санкції проти Туреччини за купівлю російських ЗРК С-400.

Про це 3 грудня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на The Hill.

«Настав час застосувати закон. Якщо цього не зробити, це стане жахливим сигналом для інших країн, що вони можуть нехтувати законами США без наслідків», — заявили в листі американські законодавці.

Сенатори нагадали Помпео його ж таки заяви про те, що купівля Туреччиною в Росії зенітно-ракетних комплексів С-400 спричинить американські санкції: «Зокрема, ви наголошували, що закон передбачає санкції».

При цьому Грем і Ван Голлен зазначили, що мають намір дотримуватися законодавства й вимагати цього від адміністрації США. «Ви мали рацію, коли ви зробили цю заяву», — наголошується в листі.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Конгрес США торік ухвалив (а президент підписав) закон CAATSA (Акт протидії противникам Америки). Він передбачає, в тому числі, санкції проти тих, хто веде бізнес із підприємствами оборонної промисловості Росії.

Поделиться публикацией