РАКЕТНИЙ КАТЕР «ПРИЛУКИ» ПРОВІВ СПІЛЬНЕ ТРЕНУВАННЯ З ФРАНЦУЗЬКИМ КОРВЕТОМ «COMMANDANT BIROT»

Український ракетний катер «Прилуки» провів спільне тренування в Чорному морі з французьким корветом «Commandant Birot».

В акваторії Чорного моря відбулося спільне тренування типу PASSEX за участю ракетного катера «Прилуки» Військово-Морських Сил України і корвета ВМС Франції «Commandant Birot».

Про це 2 грудня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі, кораблі відпрацювали низку завдань щодо підвищення сумісності відповідно до стандартів НАТО. Основна увага приділялася вдосконаленню навичок і дій екіпажів кораблів під час виконання завдань у складі групи кораблів.

«Спільні завдання з військовими кораблями НАТО це великий досвід і можливість відпрацювати елементи за сигналами MTP, які нам дозволяють вдосконалюватися і виконувати спільні завдання на високому рівні», — підкреслив командир ракетного катера «Прилуки» капітан 3-го рангу Володимир Углінський.

У заході взяли участь курсанти Інституту ВМС НУ «ОМА», які отримали важливий досвід взаємодії з іноземним кораблем під час виконання тренувань у морі.

Поделиться публикацией