СЕКРЕТАР РНБО ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ ПОСЛОМ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Про це 11 червня ц.р. повідомили у пресслужбі РНБО України.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, зокрема в контексті російської агресії на Сході України, а також розглянули широке коло питань двостороннього співробітництва, приділивши особливу увагу розширенню співпраці у сфері кібербезпеки.

Олексій Данілов висловив подяку британській стороні за надану допомогу у складні для нашої країни часи протидії зовнішній агресії та пандемії.

Торкаючись питання кібербезпеки, Данілов зазначив, що «наявність ядерної зброї сьогодні не є запорукою безпеки держав, боротьба переноситься у кіберпростір, і ми маємо бути готові до цих викликів».

«Україна щодня відбиває кібератаки з сусідньої країни, і ми розуміємо, що цей кібернаступ буде спрямований не лише на Україну, але й на інші держави, –  сказав Секретар РНБО України і додав: – Ми готові ділитися цим досвідом з нашими стратегічними партнерами».

Зі свого боку пані Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні запевнила у незмінності підтримки України у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Мелінда Сіммонс висловила готовність Великої Британії надавати Україні підтримку, зокрема під час розробки національної стратегії кібербезпеки, а також поглиблювати співпрацю у напрямку розбудови кібербезпекових спроможностей.

Сторони домовились про подальшу активізацію співробітництва між нашими державами.

Поделиться публикацией